Bouwtekening laten maken kosten

Een (ver)bouwproject van je woning start altijd met een professionele bouwtekening. Vaak heb je voor een verbouwing een omgevingsvergunning nodig, waar ook een bouwtekening verplicht is om aan te leveren. Maar wat kost een bouwtekening? RoAn bouwvergunningen is daar eerlijk en open over. Natuurlijk kunnen wij pas na het aanvragen van een offerte de exacte kosten voor jouw bouwtekening berekenen, maar wij geven je graag een indicatie van de kosten voor een bouwtekening en hoe deze worden opgebouwd. Lees hieronder verder.

Kosten van een bouwtekening

We snappen dat u een nauwkeurige inschatting wilt hebben van de bouwtekening laten maken kosten. Echter, kunnen deze per project enorm variëren. Hiervoor hebben wij de kosten per type bouwtekening voor je uitgerekend. Zie hier de voorbeelden per type bouwtekening:

Type bouwtekening kosten  Vanaf prijs

Aanbouw of uitbouw €600,-

Dakopbouw  €600,-

Dakkapel  €400,- 

Dakterras  €550,- 

Bijgebouw (garage, veranda)  €625,- 

Carport €299,- 

Nieuwbouw woning €1.200,- 

Geveltekening woning  €299,- 

Anders op aanvraag

Zit jouw type bouwtekening hier niet tussen? Dan hebben we ook een indicatie voor je berekend op basis van aantal vierkante meters waarvoor de bouwtekening moet worden gemaakt. Bekijk hier de kosten voor een bouwtekening per m2:

Bouwtekening per m2Prijs per m2

Woning tot 150m2 €4,-

Woning tot 300m2 €2,50

Bijgebouw tot 40m2 €10,- 

Bijgebouw tot 100m2 €8,- 

Nieuwbouw tot 200m2 €9,- 

Nieuwbouw tot 350m2 €8,60  

Anders op aanvraag

bouwtekening laten maken kosten

Opbouw kosten bouwtekening

Wij houden niet van verrassingen. Daarom geven wij altijd een duidelijk inzicht in de kosten van jouw bouwkundige tekening. Voordat we beginnen met een bouwtekening maken gaan we aan de slag met een voorlopig ontwerp. Met deze schets laten we je zien wat je kunt verwachten van je verbouwing. Heb je de schets goedgekeurd? Dan gaan wij direct de bouwtekening(en) voor je uitwerken.


De ene bouwtekening is duurder dan de andere. Dit komt doordat je te maken hebt met verschillende soorten projecten en dus verschillende soorten bouwtekeningen. Zo hangen de kosten van een bouwtekening af van het aantal gewenste details, gewenste ontwerp en de duidelijkheid van de opdracht. Hieronder geven we toelichting voor deze factoren die invloed hebben op de prijs van een bouwtekening. Je kunt je voorstellen dat de kosten voor een bouwtekening afhangen van de type verbouwing. De kosten van een grote verbouwing zijn hoger dan die van een middelgrote verbouwing en die weer hoger dan een kleine verbouwing, zoals een dakkapel.

Gewenste details

We hebben al vaak een bouwtekening gemaakt met veel details. Hoe meer details er gewenst zijn in de bouwkundige tekening, hoe meer werk voor de tekenaar. Daarom zijn de kosten van een bouwtekening met veel gewenste details hoger dan een simpele bouwtekening. Bij details die invloed hebben op de kosten van een bouwtekening kun je denken aan stopcontacten, isolaties en andere installaties.

Gewenst ontwerp

De complexheid van het ontwerp heeft ook invloed op de kosten van een bouwtekening. Hoe meer hoeken en rondingen, hoe lastiger het maken van een bouwtekening is. Bij complexe ontwerpen is de bouwkundig tekenaar langer bezig, waardoor de kosten van de bouwtekening hoger worden.

Opdrachtomschrijving

De kosten van een bouwtekening hangen natuurlijk ook af van de duidelijk van de opdracht voor de bouwkundig tekenaar. Als je jouw wensen heel duidelijk kan overbrengen is het voor een bouwkundig tekenaar gemakkelijk om efficiënt aan het werk te gaan met een bouwtekening maken en een constructieve opzet ervan.

bouwtekening kosten

Waarom heb je een bouwtekening nodig?

Je kunt om verschillende redenen een bouwkundige tekening nodig hebben. Een bouwtekening zorgt ervoor dat je voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Bij een vergunningsaanvraag is de bouwtekening een verplicht onderdeel. Ook als je niet vergunningsplichtig bent is het slim om een bouwtekening te laten maken. Bouwtekeningen kunnen ook handig zijn voor een aannemer of andere betrokkenen bij je bouwproject.

Bouwtekening laten maken bij RoAn Bouwvergunningen

Wil je een duidelijke en goede bouwtekening laten maken voor een (ver)bouwproject? RoAn bouwvergunningen is de specialist in het maken van bouwtekeningen die voldoen aan alle eisen voor een omgevingsvergunning. Offerte aanvragen of advies nodig? Neem telefonisch contact op via 06 20 100 530 en 010 261 34 48. Liever mailen? Dat kan naar info@roanbouwvergunningen.nl.

Vorige
Vorige

Bouwtekening dakkapel