Review score: 5.0 uit 37 reviews

Veelgestelde vragen

Home > Veelgestelde vragen

Producten en Diensten

  • Archieftekeningen kun je opvragen bij de gemeente. In veel gemeenten kun je de archieftekeningen van je woning al digitaal opvragen. In andere gevallen kun je een afspraak maken om de archieftekeningen in te zien. De originele tekeningen mag je dan inzien, kopieren of fotograferen.

  • Klik op de gemeente waar je de bouwtekeningen op wil vragen. Je gaat dan direct naar de juiste pagina. Op die pagina kun je meteen zien of je de bouwtekeningen online kunt opvragen, of op welke andere manier je dit kunt doen.

    Almere

    Amsterdam

    Apeldoorn

    <a href="https://www.arnhem.nl/Inwoners/bouwen_en_verbouwen/bouwtekeningen">Arnhem</a> .

    <a href="https://westbrabantsarchief.nl/collectie/bouwvergunningen">Bergen op Zoom</a> .

    <a href="https://www.breda.nl/bouwdossier-inzien-van-gebouwen-en-percelen">Breda</a> .

    <a href="https://www.delft.nl/wonen/bouwen/bouwtekeningen-inzien">Delft</a> .

    <a href="https://formulieren.s-hertogenbosch.nl/formulier/nl-NL/Burgerzaken/scB01.aspx/fB01_Voorwaarden">Den Bosch</a> .

    <a href="https://www.denhaag.nl/nl/vergunningen-en-ontheffingen/omgevingsvergunningen/bouwtekeningen-inzien.htm">Den Haag</a> .

    <a href="https://cms.dordrecht.nl/Inwoners/Overzicht_Inwoners/Bestemmingsplan_en_archief/Bouwarchief_inzien">Dordrecht</a> .

    <a href="https://www.eindhoven.nl/bouwtekening-of-bouwdossier-opvragen">Eindhoven</a> .

    <a href="https://stadsarchief.enschede.nl/dienstverlening/faq/00006/">Enschede</a> .

    <a href="https://westbrabantsarchief.nl/collectie/bouwvergunningen">Etten-Leur</a> .

    <a href="https://gemeente.groningen.nl/bouwdossier-inzien">Groningen</a> .

    <a href="https://www.haarlem.nl/bouwarchief/">Haarlem</a> .

    <a href="https://www.heerlen.nl/inzage-bouwtekeningen.html">Heerlen</a> .

    <a href="https://www.waalwijk.nl/inwoners/producten_3394/product/bouwplannen-en-bouwtekeningen-bekijken_353.html">Waalwijk</a> .

    <a href="https://hilversumpubliek.hosting.deventit.net/">Hilversum</a> .

    <a href="https://www.nijmegen.nl/diensten/bouwen-en-wonen/digitaal-bouwarchief-inzien/">Nijmegen</a> .

    <a href="https://www.leeuwarden.nl/nl/vergunning-bouwdossier-inzien">Leeuwarden</a> .

    <a href="https://www.ridderkerk.nl/bouwtekeningen-bekijken">Ridderkerk</a> .

    <a href="https://westbrabantsarchief.nl/collectie/bouwvergunningen">Roosendaal</a> .

    <a href="https://www.rotterdam.nl/loket/bouwtekeningen/">Rotterdam</a> .

    <a href="https://westbrabantsarchief.nl/collectie/bouwvergunningen">Steenbergen</a> .

    <a href="https://www.tilburg.nl/inwoners/verhuizen-verbouwen/archief-bouwen-en-milieu/">Tilburg</a> .

    <a href="https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/bouwen/bouwen-en-verbouwen/u-wilt-bouwen-of-verbouwen/stap-2-uw-aanvraag-voorbereiden/regels-en-eisen/vergunningen-en-bouwtekeningen-opvragen-archief/">Utrecht</a> .

    <a href="https://www.waalwijk.nl/inwoners/producten_3394/product/bouwplannen-en-bouwtekeningen-bekijken_353.html">Waalwijk</a>

  • Onze tekeningen zijn geschikt voor een vergunningsaanvraag en voor de aannemer.

  • Dit is nodig om een vergunning bij je gemeente aan te vragen. Ook vraag je er offertes mee aan bij aannemers en bouwers.

  • Met een constructieberekening ben je zeker van een veilige, sterke verbouwing van je huis. Een constructieberekening is vereist voor een vergunningaanvraag.

  • Wij maken geen bestektekeningen. Wij vinden het belangrijk dat de aannemer met behulp van onze tekeningen goed weet wat hij/zij moet bouwen en we vinden het belangrijk dat de aannemer de vrijheid heeft van eigen inzichten en voorkeursleveranciers. Wel staan op onze tekeningen materiaaltypen, afmetingen en technische prestatie van bijvoorbeeld isolatie aangegeven. Zorg er daarom voor dat de tekeningen en berekeningen als bijlage zijn toegevoegd aan de overeenkomst met de aannemer.

  • Wanneer je iets wilt aanpassen, kun je ofwel een nieuwe offerte opvragen ofwel mailen naar info@roanbouwvergunningen.nl met de aanpassingen.

  • Neem contact op voor de mogelijkheden.

Omgevingsvergunningen

  • Op de website Het Omgevingsloket kun je nagaan of je verbouwing vergunningsvrij is of niet. Neem gerust contact op mocht je vragen hebben, dan kunnen we even meekijken.

  • Gemeentes hebben wettelijk 8 weken de tijd om uitsluitsel te geven over de vergunningsaanvraag. Dit kan optioneel met 6 weken verlengd worden.

  • Desgewenst kun je RoAn Bouwvergunningen machtigen om namens jou de vergunning aan te vragen. Daarvoor hebben we alleen jouw BSN nummer nodig. Ook verzorgen we het contact met je gemeente. Wel ben je nog zelf verantwoordelijk voor het betalen van de legeskosten. Je kunt de vergunning natuurlijk ook zelf aanvragen.

  • De eisen voor een goede set bouwtekeningen en constructieberekeningen zijn landelijk bepaald in de wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht. Onze tekeningen voldoen hieraan en bevatten alle vereisten voor het bouwkundige en constructieve deel. Voorafgaand aan de bouw moeten ook documenten ingediend worden die tijdens de uitvoering door de aannemer geproduceerd zijn. Dit kan de aannemer verzorgen.

    Voor de vergunningaanvraag van een nieuwbouw woning heb je de volgende tekeningen nodig:

    * Bouwtekeningen

    * Constructieberekeningen

    * EPC berekening

    * MPG berekening

    Voor de vergunningaanvraag van een verbouwing heb je de volgende tekeningen nodig:

    * Bouwtekeningen

    * Constructieberekeningen

  • Als de gemeente na het indienen van de vergunning om aanvullingen vraag, kunnen we op verzoek snel leveren, zodat je binnen de termijn van aanvullingen professionele tekeningen kunt indienen.

    Dat kun je als volgt doen:

    * Vraag op onze website een offerte aan

    * Deel de brief van de gemeente en de door jou ingediende stukken met ons

  • Dit zijn de kosten voor de gemeente om je vergunning te verlenen.

Archieftekeningen

  • Wij maken onze ontwerpen en bouwtekeningen altijd op basis van de archieftekeningen. Deze tekeningen bevatten alle benodigde gegevens om de tekeningen mee te maken.

  • Archieftekeningen kun je opvragen bij de gemeente. In veel gemeenten kun je de archieftekeningen van je woning al digitaal opvragen. In andere gevallen kun je een afspraak maken om de archieftekeningen in te zien. De originele tekeningen mag je dan inzien, kopieren of fotograferen.

  • We hebben in ieder geval het volgende nodig: Plattegronden Geveltekeningen Doorsneden

    Ook ontvangen we graag constructietekeningen met detailtekeningen en constructieberekeningen als deze beschikbaar zijn. Bestekken en situatietekeningen zijn niet nodig.

    Let op, wat betreft constructieberekeningen moeten aannames gedaan worden als niet duidelijk is hoe de balklagen, wapening of funderingen gebouwd zijn.

  • De archieftekeningen bevatten in ieder geval plattegronden, gevels en doorsneden met de juiste maten en wandopbouw.

  • We gaan er van uit dat je je archieftekeningen zelf controleert op volledigheid. Als je constateert dat ze niet volledig zijn, neem dan contact met ons op, dan kijken we samen naar een oplossing.

  • Dan komen we de woning inmeten en maken we op basis hiervan een tekening van de situatie. Omdat we alleen kunnen opmeten wat we zien, maken we vervolgens in het tekenproces een aantal aannames die de aannemer controleert om er zeker van te zijn dat onze tekeningen en berekeningen kloppen. Tekeningen, berekeningen en bouwen is mogelijk zonder archieftekeningen, maar brengt meer kosten met zich mee als gevolg van meten en controleren.

Monumentale status

  • Dat kun je bekijken op het monumentenloket

  • De regelgeving voor monumentale panden en beschermde stads- en dorpsgezichten zijn strenger en daardoor kost het project meer tijd. Voor projecten die monumentaal zijn of een beschermd stads- of dorpsgezicht rekenen wij een toeslag.