Bouwtekening laten maken kosten

Een (ver)bouwproject van je woning start altijd met een professionele bouwtekening. Maar wat zijn de kosten van zo’n bouwtekening nu precies? RoAn bouwtekeningen is daar eerlijk en open over. Natuurlijk kunnen wij pas na het aanvragen van een offerte de exacte kosten berekenen, maar wij geven je graag een indicatie van de kosten voor een bouwtekening.

 
 

Opbouw kosten bouwtekening

Wij houden niet van verrassingen. Daarom geven wij altijd een duidelijk inzicht in de kosten. Voordat we beginnen met het maken van een bouwtekening gaan we aan de slag met een schetsontwerp. Met deze schets laten we je zien wat je kunt verwachten van je verbouwing. Heb je de schets goedgekeurd? Dan gaan wij direct de bouwtekening(en) voor je uitwerken.


Bij ons kan je een bouwtekening laten maken vanaf €500 excl BTW. De kosten van een bouwtekening kunnen enorm variëren. De ene bouwtekening is duurder dan de andere. Dit komt doordat je te maken hebt met verschillende soorten projecten. Zo hangen de kosten van een bouwtekening af van het aantal gewenste details, gewenste ontwerp en de duidelijkheid van de opdracht. Hieronder geven we toelichting voor deze factoren die invloed hebben op de prijs van een bouwtekening.

Gewenste details

Hoe meer details er gewenst zijn, hoe meer werk voor de tekenaar. Daarom zijn de kosten van een bouwtekening met veel gewenste details hoger dan een simpele bouwtekening. Denk aan details als stopcontacten, isolaties en andere installaties.

Gewenste ontwerp

De complexheid van het ontwerp heeft ook invloed op de kosten van een bouwtekening. Hoe meer hoeken en rondingen, hoe lastiger het maken van een bouwtekening is. Bij complexe ontwerpen is de bouwkundig tekenaar langer bezig, waardoor de kosten hoger worden.

Opdrachtomschrijving

De kosten hangen natuurlijk ook af van de duidelijk van de opdracht voor de bouwkundig tekenaar. Als je jouw wensen heel duidelijk kan overbrengen is het voor ons gemakkelijk om efficiënt aan het werk te gaan met de bouwtekening.


Waarom heb je een bouwtekening nodig?

Een bouwtekening zorgt ervoor dat je voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Bij een vergunningsaanvraag is de bouwtekening een verplicht onderdeel. Ook als je niet vergunningsplichtig bent is het slim om een bouwtekening te laten maken.

Bouwtekening laten maken

Wil je een duidelijke en goede bouwtekening laten maken voor een (ver)bouwproject? RoAn bouwvergunningen is de specialist in het maken van bouwtekeningen die voldoen aan alle eisen voor een omgevingsvergunning. Offerte aanvragen of advies nodig? Neem telefonisch contact op via 06 20 100 530 en 010 261 34 48. Liever mailen? Dat kan naar info@roanbouwvergunningen.nl.


bouwtekening laten maken.jpg